Onze Acties!Laserontharing in de lente en zomer.

Posted by Angela Koenders on

Laserontharing in de lente en zomer.

Wij leggen uit waarom het wel kan!

We mogen weer van start! 6 weken hebben er geen laserbehandelingen plaatsgevonden in de kliniek. De behandelingen met de Lightsheer Diodelaser voor laserontharing zijn door covid-19 geannuleerd.

We kunnen ons voorstellen dat je staat te trappelen om je behandelingen weer voort te zetten zodat je deze zomer voluit kunt genieten van de resultaten!

Laserontharing en pigment

Een zongebruinde huid beschikt over actief pigment, bij laserontharen vormt dit toch een risico?

Het is algemeen bekend dat de zon een risicofactor is bij laserbehandelingen. Hoe bruiner de huid hoe meer risico op complicaties.

Hoe kan een laserbehandeling nu veilig plaatsvinden voor de klanten die de afgelopen weken van de zon hebben genoten en straks bij ons komen voor een laserbehandeling?
Wetenschappelijke studies ondersteunen dat ook de donkere huidtypen en de zongebruinde huid veilig kan worden onthaard. Mits er nauwkeurig met de juiste, aangepaste instellingen wordt gelaserd. Zorgvuldigheid en precisie zijn hierbij absoluut noodzakelijk!

Bij Kan Skin Clinic gebruiken we de Lightsheer diode laser voor ontharing. De gouden standaard voor laserontharing en inzetbaar voor huidtype 1 t/m 6. Het beste van het beste kunnen we wel zeggen!

Hoe werkt de ontharingslaser?

De LightSheer Diode laser heeft een lichtsoort die voornamelijk wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. Wanneer de haren aan dit laserlicht worden blootgesteld, nemen zij al het licht op en worden daardoor verhit. De warmte leidt tot de beschadiging van de stamcel van de haarfollikel (de voedingsbodem van de haar), met als gevolg haarvermindering. Door het speciale koelsysteem wordt de huid direct gekoeld en beschermd.

Om veilig te kunnen behandelen in ze zomerperiode is het belangrijk niet blindelings door te gaan met de huidige behandelinstellingen.  De instellingen die van invloed zijn op een behandeling bestaan uit:

 • Golflengte (wil je je richten op water, hemoglobine of melanine)
 • Kracht (gemeten in watt)
 • Spotsize (grootte van de behandelkop)
 • Pulsduur (hoe lang duurt de puls in milisecondes)
 • Energie (gemeten in Joule)
 • Hertz (snelheid van de pulsen)
 • Cooling

Al deze instellingen hebben invloed op het uiteindelijke resultaat. 

Het intakegesprek

Bij het intakegesprek wordt er onder andere gekeken naar de haren, maar ook naar je huidtype.

Ben je heel licht of juist donker en is je huid momenteel gebruind door de zon? Dit is allemaal van invloed op de keuze van de instellingen. Hoe meer pigment in de huid aanwezig is (dus een donkerder huidtype, of een gebruinde huid) des te meer risico op pigmentverkleuringen wanneer er niet voor de juiste instellingen gekozen wordt.

Door de hoeveelheid Joule te verhalen en een langere pulsduur te gebruiken breng je dezelfde energie wat rustiger de huid in. Je kunt hiermee wel het haar krachtig raken, het haartje krijgt ook voldoende tijd om weer af te koelen en de huid wordt ontzien.

Wat is een patch-test?

Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt er bij de donkerdere huidtypes altijd eerst een patch-test afgenomen. We behandelen een klein stukje huid op een onopvallende plek. Er moet dan 4 weken gewacht worden, en dan kom je terug ter beoordeling. We kijken naar de kleur van de huid, en of de haren zijn uitgevallen. Voldoet alles aan de eisen? Dan kunnen we aan de slag!

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De Lightsheer diode laser maakt gebruik van het pigment van het haar om het haarzakje te vernietigen.  Haargroei bestaat uit drie verschillende fasen.

Alleen de haren in de groeifase (anagene fase) zitten goed vast in de follikel. De haren die in de tussenfase en rustfase (katagene en telogene fase) zitten zijn al los van de follikel en zullen dan zelf wel energie van de laser opnemen maar de cellen in de bodem van de follikel niet meer kunnen vernietigen. Uit deze follikel zal dus weer een nieuwe haar groeien. Pas als deze haar weer in de groeifase is gekomen kan deze follikel effectief vernietigd worden. Je hebt daarom ook meerdere behandelingen nodig, om alle haren in de groeifase te kunnen behandelen.

Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig, met een tijd van 6-10 weken tussen elke behandeling.

Bij rood, grijs, wit en zeer blond haar is behandeling met laser niet mogelijk. Deze haren bevatten te weinig pigment om voldoende verhit te kunnen worden. Wel zijn deze haren behandelbaar met elektrische epilatie.

Vervolg behandeltraject

Start je je laserbehandelingen weer bij ons op, zorg er dan voor dat je vanaf dit moment jezelf weer goed blijft beschermen tegen de zon.  Smeer dagelijks een SPF 50 op de huid, en vermijd direct zonlicht op de huid, zeker op het behandelgebied!

Het behandelen tijdens de zomerperiode kan dus zeker! Het vraagt meer zorgvuldigheid en precisie. Wees altijd eerlijk tegen je huidtherpeute over de hoeveelheid zonlicht waaraan je je hebt blootgesteld, of je je huid goed beschermd hebt en of je zelfbruinende producten hebt gebruikt. Door dit samen te doen kan jij genieten van een veilige behandeling en het beste resultaat!

We hopen je snel weer te zien bij ons in de kliniek!

Wil jij graag persoonlijke advies, je vragen of zorgen bespreken? Neem contact met ons op! Je kunt ons bereiken via info@kanskinclinic.nl of 035-6224359 of plan via onderstaande button een e-consult in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

 • Laserontharing in de lente en zomer 11 mei 2020
  Laserontharing in de lente en zomer? Wij leggen uit waarom het wel kan! Het bericht Laserontharing in de lente en zomer verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Wat te doen tegen cellulite? 7 mei 2020
  Een van de meest gestelde hulpvragen bij ons in de kliniek is: hoe krijg ik weer gladde en strakke benen? Het bericht Wat te doen tegen cellulite? verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Ervaring met lymfoedeem 6 mei 2020
  Vandaag willen we een persoonlijk verhaal van Anja met jullie delen. Het bericht Ervaring met lymfoedeem verscheen eerst op Kanskinclinic.

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published


English en